Welzijn op recept

Gezond zijn is meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Het gaat ook om lekker in je vel zitten, leuke sociale contacten en de dingen doen waar u van geniet. Bij lichamelijke of mentale klachten, verlies of een andere ingrijpende gebeurtenis kan het moeilijk zijn zelf weer een goede draai aan uw leven te geven. De Welzijnscoach van Welzijn op Recept kan u helpen weer beter in uw vel te komen. 

Via uw huisarts kunt u doorverwezen worden naar een welzijnscoach binnen uw gemeente. De welzijnscoach is in dienst van Vizita en kent de mogelijkheden voor activiteiten bij u in de buurt en is bekend met organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden. 

In het gesprek met de welzijnscoach geeft u aan wat u leuk vindt, welke hobby’s u heeft of had en wat u plezier geeft. Samen met u gaat de welzijnscoach op zoek naar zinvolle activiteiten die bij u passen. Zoals bijvoorbeeld; het ontmoeten van andere mensen, sporten of bewegen, vrijwilligerswerk doen in de buurt, hulp bij uw administratie of een leuke cursus volgen. Iets dat bij u en uw situatie past! Wanneer er iets gevonden is wat u interessant lijkt, begeleidt de welzijnscoach u bij het aanmelden en starten. Vindt u het lastig ergens alleen naar toe te gaan? De welzijnscoach kan de eerste keer met u meegaan. Door iets te gaan doen wat u leuk vindt, gaat u zich weer beter voelen. 

De begeleiding van de welzijnscoach is gratis. 

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.