Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de jongeren niet weet of ze geld terug kunnen krijgen als ze belastingaangifte doen. Ook weet een groot deel niet hoe ze dit moeten doen of denken ze dat het moeilijk is en veel tijd kost. 

Terwijl in de meeste gevallen binnen 10 minuten al duidelijk is of de jongere geld terug krijgt of niet. Gemiddeld laten jongeren 10 euro per jaar aan belastingteruggave liggen. Geld dat ze goed kunnen gebruiken.

De Sociaal Raadslieden van Vizita bezoeken op diverse data CSW Van de Perre en Nehalennia Kruisweg tijdens de pauze om jongeren gratis te helpen bij hun belastingaangifte.

CSW van de Perre: maandag 4 maart 2024 en maandag 11 maart 2024 tussen 10.30 en 13.15 uur

Nehalennia Kruisweg: dinsdag 2 april 2024 en dinsdag 9 april tussen 10.00 en 13.00 uur

Het enige wat jongeren nodig hebben is een DigiD en een mobiele telefoon. Als ze een jaaropgaven hebben van hun werk of andere inkomsten (bijvoorbeeld een wezenuitkering) is het handig deze ook bij de hand te hebben.

De Sociaal Raadslieden geven gratis ondersteuning, informatie en advies over wet- en regelgeving en voorzieningen. Ze gaan zorgvuldig met de privacy van de jongeren om en registreren geen persoonsgegevens. 

Meer weten over wat de Sociaal Raadslieden voor jou kunnen betekenen? Lees het hier