Soms zie je door de bomen het bos niet meer als het aankomt op papierwerk. Je krijgt misschien wel eens brieven die je niet goed begrijpt. Dat kunnen brieven zijn van de gemeente, de belastingdienst of het UWV. Ook moet je soms formulieren invullen met moeilijke vragen die je niet goed kunt beantwoorden. Vizita ondersteunt je bij dit soort papierwerk met de formulierenbrigade.

Formulierenbrigade

Als het je niet lukt om (zelf) allerlei ingewikkelde formulieren in te vullen, kun je altijd hulp vragen aan de Formulierenbrigade. Als vrijwilligers helpen wij je graag en vullen we samen de formulieren in. Wij krijgen veel vragen over het aanvragen van kwijtschelding voor gemeentelijke belastingen, uitkeringen, minima regelingen van Orionis Walcheren en toeslagen. De formulierenbrigade kan ook een voorzieningencheck uitvoeren. Bij een laag inkomen kijken we voor welke voorzieningen je eventueel in aanmerking komt. Om een afspraak te maken met een vrijwilliger van de Formulierenbrigade kun je ’s middags tussen 13.00u –15.00u bellen naar Vizita, via 0118-448844. Je mag ook binnen lopen bij de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg. Vanaf 19 januari 2024 is op woensdag- en vrijdagochtend van 09.00u-12.00u het open spreekuur van de Formulierenbrigade. Als je jezelf bij de balie meldt, kijkt de medewerker of je direct geholpen kunt worden of dat er een afspraak ingepland moet worden.

Administratie op orde krijgen

Heb je zo veel papieren liggen, dat je het even niet meer weet? Geen zorgen! Vizita helpt je graag verder. Samen met onze medewerker kijk je wat er allemaal ligt, prioriteer je de zaken en zorg je voor een geordende administratie zodat je die later zelf bij kunt houden.

Lastige formulieren invullen

Vaak zijn de formulieren van de overheid niet gemakkelijk en weet je niet altijd goed hoe je welk veld moet invullen. Gelukkig kan een medewerker van Vizita je daarbij helpen. Met de medewerker bespreek je jouw wensen en samen vullen jullie het formulier in met die wensen in het achterhoofd.

Belastingaangifte doen

Het kan erg ingewikkeld zijn om belastingaangifte te doen. Ook kan het zijn dat je bepaalde uitgaven terug kunt vragen waar je niet van op de hoogte bent, waardoor je geld misloopt. Het doen van inkomstenbelasting is een ieder jaar terugkerende verplichting, als je die samen met onze medewerker doet, halen we het maximale uit jouw aangifte. Tijdens de aangifteperiode verwijzen wij je door naar de Belastingdienst en maken wij eventueel een afspraak voor je. Maar buiten de aangifteperiode helpen onze getrainde medewerker je hier graag zelf mee.

DigiD

Wil je inloggen bij een overheidsinstantie met je DigiD, maar lukt het niet? De medewerkers van Vizita kijken graag met je mee. Ze kunnen je helpen bij het aanmaken van jouw DigiD waardoor je administratie later veel gemakkelijker gedaan kan worden.

Kom langs op het spreekuur van de Formulierenbrigade

Locatie Park Veldzigt | Park Veldtzigt 35, Middelburg
Iedere laatste maandag van de maand van 13.30 - 16.30 uur
Dinsdag van 09.00 – 12.00 uur en 13.30 – 16.30 uur
Woensdag van 09.00 - 12.00 uur

Locatie ZB | Kousteensedijk 7, Middelburg
Woensdag van 09.00 - 12.00 uur
Vrijdag van 09.00 - 12.00 uur
 

Neem contact op!