Toeslagen en regelgeving

Wist je dat je in Nederland diverse toeslagen kunt krijgen wanneer jouw inkomen lager is dan gemiddeld? Een medewerker van Vizita helpt je graag om je attent te maken op de bestaande toeslagen en kan jou helpen met het aanvragen. Ook kijken zij mee zodat je geen toeslagen aanvraagt waar je geen recht op hebt, zodat je deze niet op een later moment alsnog terug moet betalen. Heb je een probleem met de Toeslagen, bijvoorbeeld omdat je moet terugbetalen? Ook dan kijkt een medewerker van Vizita graag met je mee.

Zorgtoeslag

Om in aanmerking te komen voor zorgtoeslag moet jouw jaarinkomen onder een bepaald bedrag zijn. Tevens moet je minimaal 18 jaar zijn en in Nederland verzekerd zijn. Wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag? Ga dan naar toeslagen.nl en bekijk de mogelijkheden.

Studietoeslag

Studietoeslag is bedoeld voor scholieren vanaf 15 jaar die door een medische beperking niet kunnen werken naast hun studie. Op deze manier kunnen zij toch meedoen in de maatschappij. Aanvragen van de studietoeslag gaat via Orionis Walcheren. Lukt het zelf niet om dit aan te vragen, Vizita kan je hierbij ondersteunen.

Woonkostentoeslag

Is jouw inkomen plotseling gedaald zonder jouw eigen toedoen? En kom je hierdoor in de problemen met het betalen van jouw woning? Misschien kom je dan in aanmerking voor de woonkostentoeslag. Deze toeslag krijg je nooit langer dan twaalf maanden. De medewerker van Vizita kan je vertellen of je recht hebt op de toeslag of niet.

Sociaal raadslieden werk

Zoek je informatie over financiële of juridische kwesties? Ga dan eens praten met een van de Sociaal Raadslieden van Vizita. Ze helpen je graag op weg bij vragen en/of het oplossen van problemen rond bijvoorbeeld:

  • Uitkeringen

  • Geldzaken of schulden

  • Werk

  • Wonen

  • Belasting en kwijtschelding

  • Onderwijskosten en financiering

  • Personen- en familierecht

  • Consumentenzaken

  • Vreemdelingenzaken

De Sociaal Raadslieden bieden praktische juridisch hulp en zijn in staat je de weg te wijzen in het oerwoud van wetten en regelingen, rechten en plichten. Ze werken samen met bijvoorbeeld het Juridisch Loket, Samen Recht Vinden en VluchtelingenWerk Nederland.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.