Zwangerschap

Een zwangerschap is vaak iets moois waar aanstaande ouders al geruime tijd mee bezig zijn, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Het kan zijn dat je alleenstaand bent of niet rekende op de zwangerschap. Ook komt het voor dat je partner er misschien niet achter staat of je bang bent voor alles wat je staat te wachten. Vizita helpt je graag verder.

Fysieke ondersteuning

Zwanger zijn is fysiek een hele verandering. Gelukkig zijn er vele locaties waar aanstaande ouders samen komen. Denk hierbij aan dingen als zwangerschapsyoga, je leert hier zelf de meest comfortabele houdingen, maar ook je partner leert wat hij of zij kan doen om jou te ondersteunen. Ook zwemmen kan bijdragen aan een prettigere zwangerschap.

Mentale ondersteuning

Zwanger zijn is niet alleen fysiek, maar ook mentaal een verandering. Gelukkig heb je negen maanden om aan het idee te wennen. Toch kan het zijn dat je bang bent voor wat je te wachten staat. Onder het kopje ‘opvoeding’ vind je waar je terecht kunt met vragen over de opvoeding.

Ongewenste zwangerschap

Als je ongewenst zwanger bent, kun je met grote beslissingen te maken krijgen. Wil je het kindje houden of denk je erover na om dit niet te doen? Raadpleeg Vizita. We ondersteunen je graag en kunnen je bovendien ook in contact brengen met externe partijen die hulp aanbieden. Je kunt bijvoorbeeld ‘FIOM’ of ‘Beschermde Wieg’ raadplegen.

Voorbereidingen

Er komt veel kijken bij het hebben van een kindje. Ook zijn er zaken waar je al vroeg aan moet denken. Het kan zijn dat een kinderopvanglocatie een wachttijd heeft. Ook dien je al tijdig na te denken over een school voor jouw kindje. Verder is het zaak dat je thuis de nodige voorzieningen treft.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.