Overlast in de buurt?

Eén op de drie Nederlanders heeft wel eens te maken met burenoverlast. Dat kan variëren van een blaffende hond of overhangende takken in de tuin tot ernstige klachten zoals pesten of intimidatie. Vind je het moeilijk om hierover te praten met je buren of heeft het aangaan van een gesprek nog niet geleid tot een oplossing? Trek dan aan de bel bij Buurtbemiddeling!

Voor wie is Buurtbemiddeling?

Buurtbemiddeling is een gratis dienst voor alle bewoners van Walcheren. Wij ondersteunen bij het oplossen van conflicten én bij het prettig samenleven met je buren.

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

Wanneer je contact met ons opneemt, bieden we een luisterend oor en bespreken we je situatie. Onze coördinator legt uit hoe een bemiddeling in zijn werk gaat of vertelt je over andere alternatieven. Als je een bemiddeling wenst neemt één van onze deskundige buurtbemiddelaars contact met je op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Wanneer beide partijen akkoord gaan met bemiddeling, bezoeken zij ook de andere partij. Daarna volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie met de bemiddelaars.

In het bemiddelingsgesprek gaan beide partijen in gesprek met behulp van de bemiddelaar. Ieder krijgt de kans zijn of haar kant van het verhaal te vertellen. Het doel is de partijen naar elkaar te laten luisteren en uiteindelijk samen een oplossing te laten bedenken waar ze allebei achter staan en daarover afspraken te maken. Samen tot een oplossing komen werkt beter dan een opgelegde oplossing. Ervaring wijst uit dat buren in driekwart van de burenconflicten via Buurtbemiddeling tot een oplossing komt.

Wie helpt jou?

Onze buurtbemiddelaars zijn deskundige vrijwilligers. Ze kunnen goed luisteren, kiezen geen partij en vellen geen oordeel, maar begeleiden en ondersteunen de beide partijen om in gesprek te gaan. Buurtbemiddeling Walcheren ondersteunt de vrijwillige buurtbemiddelaars met scholing en advies.

Wil jij zelf vrijwillige buurtbemiddelaar worden?

Kun je goed luisteren, oordeel en je niet, heb je goede gespreksvaardigheden en ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar? Dan is zoekt Buurtbemiddeling Walcheren jou als vrijwilliger! 
Heb je interesse, dan volgt een verkennend gesprek met onze coördinatoren. Mochten zij en jijzelf enthousiast zijn krijg je een basistraining. De eerste bemiddelingen doe je samen met een ervaren collega en er wordt regelmatig geëvalueerd. Vanuit Buurtbemiddeling Walcheren worden er intervisies, extra trainingen en bijeenkomsten met andere bemiddelaars georganiseerd.

Lees hier meer over de functie van vrijwilliger Buurtbemiddeling of neem contact op met ons via 0118 72 70 25 of buurtbemiddeling@vizita.nl.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.