Eenzaamheid

Het komt vaak voor dat oudere mensen zich eenzaam voelen, maar ook bij jongeren is dit steeds vaker het geval. Er is geen medicijn tegen eenzaamheid, maar mensen om je heen en een zinvollere dagbesteding kan zorgen voor de nodige contacten en afleiding. Gelukkig kan een medewerker van Vizita je hierbij verder helpen. Samen kijk je naar de mogelijkheden die bij jou passen zoals activiteiten, buurtcentra, vrijwilligerswerk, een maatje of cursus.

Activiteiten

In de gemeente Middelburg worden veel activiteiten georganiseerd. De activiteiten variëren van sporten tot bingo en kaarten. Op de activiteitenpagina op onze site vind je de aankomende activiteiten. Ook kun je je daar meteen aanmelden voor een activiteit. We kunnen samen kijken welke activiteit het beste bij je past en deze ook een keer samen bezoeken.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk kan ervoor zorgen dat je een zinvolle invulling vindt voor je dag, dit geeft je leven vaak meer voldoening en je leert nieuwe mensen kennen. Vizita heeft nauw contact met alle vrijwilligersorganisaties in Middelburg en omstreken en kan samen met jou uitzoeken wat het beste bij je past. Op deze pagina lees je meer over vrijwilligerswerk.

Buurtcentra

Vizita heeft contact met alle buurtcentra in Middelburg en de omliggende dorpen. Op deze pagina over buurtcentra vind je de verschillende locaties en de activiteiten die ze daar organiseren.

Welzijn op recept

Als je last heb van eenzame gevoelens, kan de huisarts jou aanmelden bij Welzijn op Recept. Er komt dan een welzijnscoach bij je op bezoek om samen te kijken wat je behoefte is. Op de pagina over Welzijn op Recept vind je hier meer informatie over. Maar je kunt natuurlijk ook direct contact opnemen met Vizita.

Creatief Leven

Als je al langere tijd eenzaam bent, is er vaak nog wat meer nodig om hiermee om te leren gaan. De cursus Creatief Leven leert je op een andere manier kijken naar jezelf en de wereld. Individueel en met hulp van de groep ontdek je een nieuwe manier van positief en creatief denken en leven. Voor meer informatie neem je contact op met Vizita.

Jongeren

Eenzaamheid bij jongeren is op dit moment nog groter dan bij ouderen. Het team jongerenwerk is zowel online als fysiek bereikbaar en biedt een luisterend oor. Ook kun je langskomen in een van de jeugdcentra om andere jongeren te ontmoeten of met jongerenwerkers te praten. Bekijk voor meer informatie thema jeugd & jongeren.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.