Verslaving

De ene persoon is gevoeliger voor verslaving dan de andere persoon. Het kan zijn dat je snel in de verleiding komt om te veel van iets te doen. Denk hierbij aan alcohol, drugs of gokken. Voor alle gevallen is er professionele hulp beschikbaar. Vizita helpt je graag om de juiste weg voor jou te vinden of simpelweg een luisterend oor te bieden zonder te oordelen.

Volwassenen

Het lijkt zo onschuldig; dat ene glaasje alcohol of die ene joint, maar het kan voorkomen dat je op den duur bijna niet meer zonder door het leven kunt of wilt. Ook heeft een verslaving vaak een slechte invloed op jouw persoonlijkheid, gezin of werk. Bovendien kun je gemakkelijk in financiële problemen raken doordat je de verslaving moet bekostigen. Zowel alcohol als drugs zijn kostbaar, maar ook gokken kan behoorlijke schulden opleveren.

Via een medewerker van Vizita kun je allereerst jouw verhaal kwijt. Daarna kun je samen met de medewerker kijken welk pad jij het beste kunt bewandelen. Kun je bijvoorbeeld al verbetering ervaren met behulp van een praktijkondersteuner van de huisarts of is verslavingszorg nodig om jou verder te helpen. Door contact op te nemen met Vizita zet je meteen de eerste stap.

Jongeren

Ook onder jongeren komt verslaving voor. We zien bij Vizita vaak meldingen over verslavingen aan gamen, social media en het gebruik van middelen. Denk je dat jij richting een verslaving gaat en wil je erover praten? Neem dan contact op met Vizita. Een medewerker luistert graag naar jouw verhaal. Of zie je als ouder een verslaving ontstaan bij jouw kind? Neem dan contact op met Vizita.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.