Ik zoek een woning

Het vinden van een woning is niet altijd gemakkelijk, maar ook het proces daarna kan lastig zijn. Heb je bijvoorbeeld nog nooit op jezelf gewoond? Of ben je juist op zoek naar een verzorgingstehuis of dreig je op straat te komen staan? Vizita vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn en kan je ondersteunen bij de aanvraag.

Huurwoning

Een huurwoning op Walcheren vind je via een woningbouwvereniging. Je kunt jezelf bijvoorbeeld inschrijven als woningzoekende via Zuidwest Wonen. Een andere weg is de particuliere verhuur. Hier is vaak een veel kortere wachtlijst, maar vaak is particuliere verhuur wel aanzienlijk duurder dan huren via een woningbouwvereniging.

Dakloos

Dreig je op straat te moeten slapen? Zoek dan snel contact met Vizita. Wij weten waar je terecht kunt en helpen je op weg naar een droge en warme slaapplaats.

Heb je vanavond nog een slaapplaats nodig? Dan kun je op Walcheren terecht bij Het Witte Huis in Vlissingen. Het Witte Huis biedt een dag– en nachtopvang voor dak- en thuislozen. Aanmelding hiervoor kan op maandag t/m donderdag tot uiterlijk 17.00 uur en op vrijdag tot uiterlijk 12.30 uur. Er zijn maximaal tien slaapplaatsen. De kosten voor de nachtopvang bedragen €7,50 per nacht. Kun je dit niet betalen, dan zal er gekeken worden naar een passende regeling.

Neem contact op!
We helpen je graag op ons spreekuur!

Wist je dat we iedere werkdag een inloop spreekuur hebben in de Zeeuwse Bibliotheek? Het spreekuur is van 09:00 tot 12:30 uur.